zaterdag 17 september 2016

Hiep Hiep HOERA voor Pompom !

Op maandag vonden we in onze brievenbus een brief. We ontdekten dat het een verjaardagskaart was voor Pompom. Oma had hem opgestuurd. Pompom was namelijk vrijdag jarig. Al snel werd duidelijk dat de kleuters een verrassingsfeest wouden plannen voor Pompom en dat deden we ook. 

We bekeken samen het verhaal "Wat een herrie!" en maakten een brainstorm. Zo wisten we precies wat we allemaal in orde moesten brengen voor het feest. We maakten er ook een lijstje van : 
klas versieren met slingers en ballonnen, taart bakken, verjaardagskroon maken voor Pompom, muziek uitzoeken, cadeautje maken, ...


Ook in de hoekjes van de klas konden we ons uitleven in het thema : Pompom is jarig. 
Zo werd onze poppenhoek een bakkerij en een verjaardagsrestaurant waar we feestjes konden vieren. 

In de schrijfhoek mochten we voor Pompom een verjaardagskaart maken. Eerst moesten we zijn naam stempelen en dan konden we ons volledig uitleven : tekenen, stempelen, plakken, knippen, ...

In de blokkenhoek bouwden we met borden en bekers. Dat bleek niet zo eenvoudig, want de torens vielen makkelijk om. Al snel kwam het idee om onderaan breder te bouwen en dan lukte het veel beter. 


In de zandtafel maakten we taarten en gebakjes uit zand. We bekeken eerst een aantal bakboeken zodat we goed wisten wat voor taart we wouden maken.  

In de boekenhoek lazen we thema boekjes : 


Op de tablet mochten we taarten bakken en nadien versieren : In de knutselhoek maakten we taarten van speeldeeg. Eerst moesten we samen het deeg maken, we kleurden het met voedingskleurstof en gingen aan de slag. 


De resultaten : 

We maakten een teloefening waarbij we het juiste aantal kaarsen op elke taart moesten zetten. Verjaardagspuzzel maken : 

Op de computer maakten we een luisteroefening : we moesten goed luisteren en alle cupcakes versieren zoals gezegd werd. 


Onze speeldeegtaarten versieren we nadien ook naar keuze : we denken hierbij goed na over wat we op onze taart willen : chocolade, slagroom, ... 


In de spelletjeshoek spelen we het pakjesspel : wie kan er als eerste 5 pakjes bij de jarige brengen ? 

We bewegen met ballonnen : En maakten een koekjestaart voor Pompom : 
We spelen in de spelletjeshoek ook het koekjesspel : wie kan er als eerste 6 koekjes verzamelen ? Maar opgelet want soms moet je ook koekjes terug leggen. 


En vrijdag was het zo ver : Pompom was jarig ! We zongen, dansten, aten taart, ... 


Zayd had ook een pakje voor Pompom meegebracht : 

De mama van Zayd had een prachtige muts gemaakt voor Pompom. Deze zal binnenkort zeker van pas komen. Pompom was er heel erg blij mee en hij ziet er zoals de kleuters zeiden super cool uit. 


We maakten een weegoefening waarbij we op zoek gingen naar het zwaarste en het lichtste pakje : 


Hiep Hiep HOERA voor Pompom : 

Dat was smullen : Het was een hele leuke week ! Pompom had een super leuk feest en we hebben er allemaal van genoten ... Uiteraard deden we ook nog tal van andere activiteiten : zo hebben we een liedje geleerd, een bewegingslesje gedaan, een praatprent van de bakker bekeken, ... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten